.:: menjelajah 2 negara + 3 negeri + 6daerah ::.

perghhhhhhhhhhh . 2bulan keje tanpa cuti memang memeritkan ! aku yang sengal =.=
tapi berbaloi la kot lau cuti 2minggu . boley ronda2 + ilex kan minda aku yang sempit lagi penuh denhgan hal keje . huh ! nanti kena format balik otak aku =.=' now . i'm the king in the world !






negara pertama :

yokoso JAPAN ! but now i'm leaving from japan . going back hometown ! sayonara !



negara kedua :

semestinya MALAYSIA tanah air ku ^^


destinasi pertama aku kali nih ialah DUNGUN terengganu . nak jumpa mat tahir aku la . si amirul aizzat yang gedix melampau ! wekkkk :p

yang sadisnya . . dr KL ke stesen Putra aku terperangkap dalam hujan . uwaaaaaaaaaaaa =.='
lecun melencun aku ! susahnya guna HONDA xde atap nih . *cube teka honda apakah yang tiada atap?^^pemenang akan diumumkan & diberi ganjaran ^^

dahla perut kosong . agak nye cacing dalam perut aku pun mati kelaparan + kesejukan . bas plak ada air cond ! *da maju erk sekarang malaysia ^^ ada bas air cond lg ! double decker plak tuh ! ^^

dan sebegitu la ku sampai la tiba di dungun . *stay di dungun 3hari 2mlm . thx myra dyra bagi aneng dk umah myra . <3 so much !


mengembara membawa gajah bersama amirul aizzat !

bile tringat balik tym nih terasa nak berderai gigi aku . klakar giler ! sayangnyer xsempat nak snap pic tym bawa gajah =.=



********************************



malam perkahwinan

mak oiii ! laju nyer jantung aku berdegup ! huh ! berdebar nak naik plamin ke berdebar nak jumpa tetamu ???

baring2 sampai tertido . ahax ^^


********************************






ntah sape yang sebenarnya naik plamin kan ? ahax . pengapit lagi cun dari pengantin . ^^
tym nih memang aku la yang naik plamin . kang aku tuh yang duk atas kerusi raja seharian ^^
ahax . aku dah dirisik orang derrrrrr~
xsempat tempah baju . balik pun on the spot je =.= soe ye ejat




********************************


paling best tym aku balik KEMAMAN bile pergi umah ibu aku .




santai panas atas jendela ^^



tapi kat kemaman aku tak la dk ngn ibu . aku dk umah tok ki & tok wan


ni ler tok ki aku .
*ambil gambar curi sebab tok ki nih garang taw ! tapi terkantoi bodoh jer lupa nak silent tone snap =.=

tok ki yang garang : bunyi npe or ?
aku yang cumil : aneng amek gambar tok ki . xpe dop ?
tok ki bengang : mane nk tengok ?

tunjuk jela pic ye nim ke tok ki . pas2 kannnnnn~

tok ki yang baik hati : p dk sn . tok ki nak try jugak amek pic gane
aku yang terkejut beruk : :O

pic yang diambil oleh tok ki . ahax . lawa tak ? lawa tak ? *nih kali yang ke brapa ntah baru menjadi ~sighhhhhhh


*bnrnya tok ki bezfren aku farah . tp tok ki & tok wan die anggap aku dah memang cucu dia . terharu rasanya bile tok wan sanggup buat tapai pulut untuk aku =.= fevret aku yang teragung !



********************************


TERENGGANU darul iman !


memang tak nafi terengganu memang kaya ngn keropoko lekor 100% original ikan . kepada koram2 yang suka berderak kokse (soalan kedua contest) ke terengganu ley la singgah di


siyes keropok lekor adnan sempit memang best !


dan jangan lupa singgah di sini
.
.



macam2 kraftangan + songket + kuih & makanan tradisional ada . kompem korang akan tgk mnde yang korang x pernah tengok kat sini


********************************


KELANTAN darul naim


first aku jenguk moyang aku yang berusia lwt 90thn . tp masih lg sehat ^^




penutup hari :( kereta baru aku . uhux . diromen lori . =.=' cilakak lori tuh !







********************************


da abis da ~
xde mood dah nak taip bile tengok pic kereta aku . baru jer kuar sminggu dah kne &*(%#@@


aku yang menyumpah + mencarut

4 pucuk surat:

HotPick

nice s2ry dear,keepinup :D

aneng hitchies

^^ thx

NuSaNa NoSa 91

wooooooooo~ banyaknya tmpt gi.. mesti penat tapi happy, kn?? ^_^

btw, trg tu hometown keen.. keen duk kt kemaman la.. ^_^

aneng hitchies

^^ memang penat giler ! esoknya demam . ahax . kmaman area mn erk ?

 

Followers