Segmen Domo Mega : Kehidupan Duniaku

hanya bertemankan sebatang lilin , melayan alunan musik di corong radio yang didendankan oleh M.daud kilau , aku hanya lah melayan persaan dan jari jemari aku hanya menari2 di atas keyboard dan klik pada tetikus . mata meratapi seluruh desktop lappy meratah setiap info yang difaktakan oleh seorang hamba Allah yang insani . . yang rajin update info2 tentang indahnya islam . sesekali aku menjenguk ke ruang blogger2 yang lain sehingga mata aku begitu payah nak di alih ke page lain .





taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa SEGMEN DOMO MEGA ^^


segmen nih dianjurkan oleh sedari anis aida yang berasal dari kerteh , terengganu ^^




niways , jummm kita terjah syarat2nye :-

Tajuk yang dikehendaki untuk segmen ini adalah "Segmen Domo Mega : Kehidupan Duniaku".
Lepas tu copy gambar di atas dan paste di dalam entri korang dan letak url blog Hidupku Duniaku di bawah gambar tersebut.
Ceritakan kisah korang bermula dengan ayat, "Nak tahu kisahnya? Dengarkanlah ceritaku ini..."
Akhir cerita korang, letak ayat sebegini, "Beginilah cerita hidupku..."
Lepas tu, korang tag kawan blogger yang korang kenal seramai 3 orang di bawah cerita korang tersebut.


********************************************


Photobucket

http://anisaida97-hidupkuduniaku.blogspot.com/2011/06/segmen-domo-mega-kehidupan-duniaku.html


Nak tahu kisahnya? Dengarkanlah ceritaku ini.. .

pada suatu petang yang dingin . . angin sempoi2 tak reti bahasa telah menggigit2 kulit ku yang ibarat kulit kerang . bersisik ! gara2 demam tak cukup air =.='

walaupun dingin tapi tetap terasa bahang ! Ya Allah , aku ingat kan aku di tempatkan di padang pasir . alhamdulillah . aku masih di atas katil empuk walaupun dah separuh abad .


kringgggggggggg . . kringgggggggggggg . . kringggggggggggg . . (ini hanyalah contoh semata2 . ringtone nset aku tak la selapok nih)

kakak aku tepon . ajak pergi klinik . huh ! paling alergik pergi klinik ! kakak aku di hujung talian bagi warning soh siap cepat2 . emmm~


sesampai jer di Hospital Serdang

aku yang lambat : kata nak gi klinik ? nih ospital
kak long yang melawak : aihhh . kata allergic klinik . bawa la mai ospital . seloroh~
aku yang malas melayan : ~sighhhhhhhhhhhhhh



*************************



dah register sume2 aku ngan kak long pun melabuh punggung masing2 di atas kerusi plasik tunggu turn . tiba2~

ANENG HITCHIESSSSSSSSSSSS ! masuk bilik 2 sekarang ! terkejut beruk aku bila MA panggil . suara serak2 kering gitu~

dengan selaju siput maka mengadap la aku

MA yang garang : dah berapa hari demam ?
aku yang bingung : (dalam hati : waaa . MA taw aku demam . aku belum ngadu lagi . ley jadi bomoh la MA nih~) aku hanya tunjuk jari 4 bermakna 4hari
MA yang manis : demam tak boleh ckp ker ?
aku yang menggurutu : buat isyarat tanda minta pen & kertas lalu mencoret 'takot virus saya menyerang MA .

MA senyum tersimpul - simpul . aku menyonteng lagi 'mulut saya ada ulser dekat anak tekak'

MA yang kedekut : owh . awk duk diam2 . saya nak pen saya
grrrrr~



first : dia check tekanan darah
LULUS ! walaupun darah aku rendah =='

second: check suhu badan
sedang2 aku gigit thermo dia . dia wat keluar tabung uji . pas2 aku tengok ma tuh buka laci & keluarkan alcohol swab + JARUM !

ada ke patot dia suruh aku pegang jarum tuh ? walaupun sekejap ? aku yang terasa panas macam menggigil . sejuk !-

dia kata nak amek darah aku =.='
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa . injection paling aku benci


time die nak inject aku . . aku tengok jarum tuh bersinar2 . silau mata aku~
terus aku alih lengan aku . last2 koram taw MA tuh wt cmner ?

die tahan dengan siku dia atas tapak tangan aku =.='

2tabung dia amek darah aku =.=
pas2 nih aku da tamo pi klinik atau ospital dahhhhh
serik !


Beginilah cerita hidupku...


dengan hormatnya di tag kepada kawan sengal aku

cik husna intan nokakashinci

2 pucuk surat:

Domo Mega

terima kasih sbb sudi join ^_^

citer yg menarik ^_^

aneng hitchies

hoho . citer budak takot jarum bersama MA

 

Followers