Contest I love Animal

> Klik banner kalau nak join <


alkisahnya . . . 
Ada satu malam , bila Aneng balik dari kedai (kuar makan malam) Aneng ternampak sekor burung yang agak besar la jugak atas jalan mati . Mula - mula tuh memang takot nak p dekat - dekat . tapi . . . mungkin nurani aneng tinggi . Rupa - rupanya . . . 
burung hantu !

Serius ! aneng memang mesra haiwan . 

kesian betul tengok burung tu cedera . mungkin kena langgar .  ----->   
Aneng bagi rawatan yang sepatutnya  

Alhamdulillah . . . semakin hari semakin sihat . semakin hari lukanya semakin sembuh . Dan aneng namakan 'Fukou' singkatan bagi fukurou yang bermaksud owl (in japanese) . Begitulah al-kisahnya macam mana aneng dapat haiwan belaan . 

aneng sayang fukou sebab . .

 senang nak bagi makan . cuma cari cacing . . 
 tak payah nak susah - susah jaga . cuma letak dalam sangkar . Dan tak perlu bersih najis yang merata dibuang nya . 
 sesuatu yang kelainan dari orang lain bela . Terasa amat teruja gitu
 Dengan tulus ikhlas , aneng memang sayang Fukou walaupun banyak aneng dengar khabar yang negatif tentang spirit burung hantu . apa pun aneng tetap akan menjaga Fukou . Muktamad !




komen

4 pucuk surat:

Jo Qusary

Owl! My faveret animal too :)

aneng hitchies

hhihihihi . yeke jo ? waaaaa . sehati la kita kan ? ngeeeee

Anonymous

blognya keren, yang punya juga comel :D

aneng hitchies

hahahahahah . makasih yachhh

 

Followers